Volledig scherm
De gemeente Molenlanden is bereid om maximaal 250.000 euro uit te trekken voor de uitbreiding van de School met de Bijbel. © Cor de Kock

Molenlanden wil maximaal 2,5 ton uitrekking voor verbouwing School met de Bijbel

Molenlanden is bereid om de buidel te trekken voor een verbouwing van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf. De enige basisschool met klassen voor speciaal onderwijs in de gemeente kampt met een nijpend tekort aan lokalen.

De School met de Bijbel heeft zeven klassen voor speciaal onderwijs, maar is geen 'school voor speciaal onderwijs' omdat er ook 'reguliere klassen' zijn. Daarmee valt de school aan de Korenbloemplaats tussen wal en schip voor de overheid en heeft het geen recht op geld voor extra vierkante meters. Omdat de SBO-groepen relatief klein zijn, kampt de School met de Bijbel met ruimtegebrek. Zo zijn de aula en een instructieruimte noodgewongen omgevormd tot klaslokalen.

Het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden wil daarom nu met nieuw eigen beleid zorgen dat de school alsnog aanspraak maakt op extra geld om te kunnen uitbreiden. Het college stelt voor daar maximaal 250.000 euro voor uit te trekken. Dat is goed voor twee lokalen van 55 vierkante meter, bovenop de extra vierkante meters waar het op basis van het aantal 'reguliere' leerlingen al recht heeft. ,,Dat is voldoende om het ruimtegebrek te verhelpen. Goed nieuws dus’’, zo reageert het schoolbestuur.

Eerder gaf het college al aan 'veel belang te hechten aan een voorziening voor speciaal onderwijs in de gemeente'. De gemeenteraad van Molenlanden moet nog wel instemmen met het plan. 

In totaal heeft de School met de Bijbel in Bleskensgraaf 410 leerlingen. In zo'n twintig jaar tijd groeide het aantal SBO-klassen op de school van één tot zeven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Bleskensgraaf en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Een parkeergarage onder de Spuiboulevard is een duur grapje, maar het onderzoeken waard
  PREMIUM
  COLUMN

  Een parkeerga­ra­ge onder de Spuiboule­vard is een duur grapje, maar het onderzoe­ken waard

  Veel reacties ontving ik naar aanleiding van mijn column van gisteren over de voorgenomen ‘totaalrenovatie’ van de Spuiboulevard. Daarin gaf ik aan dat ik het een gemiste kans van dit gemeentebestuur zou vinden als men ‘gedreven door bouwdrang’ al te drastisch zou overgaan tot het autovrij (of -luw) maken van de Spuiboulevard met de bedoeling hier huizen, appartementen én een nieuw Stadskantoor neer te zetten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

 • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (88%)
 • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (12%)
438 stemmen