De politie vermoedt dat de moorden op Johnny Henriques (links) en Remsley Eisden (rechts) de uitwassen zijn van een ruzie tussen rivaliserende criminele bendes.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie vermoedt dat de moorden op Johnny Henriques (links) en Remsley Eisden (rechts) de uitwassen zijn van een ruzie tussen rivaliserende criminele bendes. © Fotomontage AD

Moorden vermoedelijk gevolg van benderuzie: ‘Twee groepen houden zich bezig met criminele activiteiten’

De moorden op de Dordtenaren Johnny Henriques in 2020 en Remsley Eisden in oktober van dit jaar zijn vermoedelijk de uitwassen van een ruzie tussen rivaliserende criminele bendes. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De vrees bestaat dat er nog meer doden vallen.

  1. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
    PREMIUM

    Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

    Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht