Volledig scherm
Thomas Kijkuit maakt graag technomuziek in de kersverse studio in jongerencentrum Elektra in Sliedrecht. Naast hem zit jongerenwerker Anouk Bank. © Qphoto

Muziekstudio moet oudere jeugd verleiden naar jongerencentrum Elektra te komen

Oudere jongeren. Een lastig te bereiken doelgroep, vindt jongerencentrum Elektra in Sliedrecht. Kan een muziekstudio ze als een magneet naar het pand trekken? 'Hopelijk!'

De jongeren hebben er hard voor moeten werken, maar hij staat: de muziekstudio. Bijna dagelijks worden daar technobeats en raps opgenomen. ,,De studio is ontzettend populair", vertelt jongerenwerker Jordi Melkert. ,,De jongeren vroegen er ook al een jaar of drie om. Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. Van stichting De Kaai kregen we 2000 euro subsidie. De rest van het geld hebben we zelf bijgelegd. En de jongeren hebben de studio opgebouwd."

Zo'n studio was voor het jongerencentrum een mooie manier om de jeugd vanaf 14 jaar te bereiken. Want dit blijkt een lastige doelgroep. ,,Het is een uitdaging mensen vanaf die leeftijd ons pand in te trekken. Het lukt wel met activiteiten zoals een voetbaltoernooi of workshop. Maar dan blijven de ze vaak maar kort hangen", legt Melkert uit. ,,We hopen de jeugd met deze studio duurzaam naar binnen te trekken. We willen laten zien dat ze zich hier kunnen ontwikkelen."

Chillhok

Op dit moment gebruiken ongeveer 15 jongeren de studio. ,,Vaak na schooltijd, in de avonduren. We hebben wel regels. Het moet geen chillhok worden. Ze moeten serieus aan de slag", zegt jongerenwerker Anouk Bank.

Een aanwinst voor Elektra, vindt bezoeker Thomas Kijkuit (24) die zelf graag technomuziek maakt in de kersverse studio. 'Hobbyen', noemt hij dat. ,,Het trekt zeker jongeren. De meesten maken hiphop. Ik hou zelf meer van dance."

Ook Jeremy Hoeflaak (19) is blij met de studio. ,,We hebben het ding in een week tijd opgebouwd. Heel gaaf. En het is mooi spul, hoor, wat er staat. Je kan alles helemaal maken zoals je zelf wil."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht