Volledig scherm

Naaktfoto's Dordtse scholieren op social media

De politie houdt enkele profielen op sociale media nauwgezet in de gaten na het verschijnen van meerdere naaktfoto's op het internet. De foto's worden op verschillende profielen op het sociale medium Instagram geplaatst en verdwijnen hierna ook weer. De politie zegt de accounts serieus te nemen.

Op de foto's zijn jonge meisjes te zien die half ontbloot zijn. De meiden zouden uit Dordrecht en omstreken komen. Behalve foto's worden er ook filmpjes geplaatst op de accounts. In de filmpjes is te zien hoe jonge meiden erotische handelingen verrichten. De politie verwacht dat deze filmpjes werden gemaakt voor een vriendje en deze vervolgens op het internet belandden.

,,We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Wees voorzichtig met wat je deelt, je kunt er vergif op innemen dat zulke foto's en filmpjes uiteindelijk het wereldwijde web bereiken," waarschuwt Gijs van Nimwegen van de politie.

Er zijn tot op heden geen aangiftes binnengekomen bij de politie, maar de accounts zijn wel reden om een mogelijk onderzoek te starten. ,,Een foto delen hoeft niet strafbaar te zijn, maar zodra er foto's worden gedeeld van minderjarigen die bloot zijn of seks hebben, dan spreek je formeel gezien over het verspreiden van kinderporno," aldus Van Nimwegen. ,,Maar een slachtoffer heeft weinig aan zo'n vervolging. De foto's hebben dan iedereen al bereikt."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Dordrecht