Volledig scherm
Kinderen gaan toch het water in bij de Merwelanden. © Jeroen Verbueken/FotoBusink

Negatief zwemadvies in de Merwelanden wegens blauwalg

Zwemmen in de plas van de Merwelanden? Het is er weer voor, maar pas op: de Omgevingsdienst heeft een negatief zwemadvies voor de Biesboschplas uitgegeven. Er zit blauwalg in het water. Een aantal kinderen trok zich daar vandaag niets van aan en ging toch het water in.

Het negatieve advies betekent dat het zwemmen in de plas voor iedereen afgeraden is. Bij de locatie staat een bord met daarop de huidige situatie en de reden daarvoor. 

Blauwalg, te herkennen aan een groenblauwe olieachtige waas op het water, kan zorgen voor maag- en darmklachten en huidirritatie. Er is weinig tegen de blauwalg te doen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?
    PREMIUM
    COLUMN

    Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?

    Begrijp me goed. Ik heb, buiten dat opgefokte sfeertje dat er soms omheen hangt, hélemaal niks tegen de kermis. Ik ben namelijk écht niet vergeten hoe mooi ik het als kind vond om een rondje in de draaimolen te maken. Hoe enerverend het was om voor het eerst naast mijn vader in de botsautootjes te zitten en hoe heerlijk de poffertjes ter afsluiting smaakten. Dát gun ik alle kinderen in mijn stadje én hun ouders natuurlijk van harte.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht