Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Provincie Zuid-Holland

Nextbikes twee jaar langer in Dordt: meer stations en fietsen

De proef met de deelfietsen van Nextbike wordt in Dordrecht met twee jaar verlengd. Bovendien komen er nieuwe fietsstations bij en kan op een nieuwe manier worden betaald.

In december 2017 startte Arriva de proef in Dordrecht. De concessie voor het openbaar vervoer in Dordrecht loopt echter af per 9 december en wordt overgenomen door Qbuzz. Daardoor stond het voortbestaan van het systeem in Dordrecht tijdelijk op losse schroeven.

In juni kon Qbuzz nog niet vertellen of ze de proef over wilde nemen en of ze een alternatief in gedachten had. Nu is dat anders. De gemeente, de provincie en Qbuzz zien voldoende brood in het systeem om het langer te behouden en uit te breiden. Het gebruik zou nu nog beperkt zijn, maar een stijgende lijn vertonen.

Even pinnen

Om het gemak voor gebruikers te vergroten wil Qbuzz dat in de toekomst met iDeal kan worden betaald. Daardoor hoeven gebruikers niet meer uitsluitend met een creditcard te betalen. Ook wil Qbuzz inzetten op groei van het gebruik van de fietsen voor zakelijke doeleinden en woon- werkverkeer. Om dat voornemen kracht bij te zetten opende Qbuzz al een extra fietsenstation bij het stadskantoor, zodat ambtenaren makkelijker met de fiets van en naar het Centraal Station en parkeerplekken kunnen fietsen.

Tenslotte worden er elektrische fietsen beschikbaar gesteld via het systeem. Waar de andere nieuwe stations precies komen, moet nog bekend worden gemaakt. Naast de stations bij het stadskantoor en Centraal Station zijn er nu al stations bij de Park and Rides in de stad, het Energiehuis, de Merwedekade en Baanhoek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht