Volledig scherm
De nextbikes van Arriva. © Wouter Ter Haar

Nextbikes twee jaar langer in Dordt: meer stations en mogelijkheden

De proef met de deelfietsen van Nextbike wordt in Dordrecht met twee jaar verlengd, meldt Qbuzz vandaag. Bovendien komen er nieuwe fietsstations bij en kunnen gebruikers op een nieuwe manier voor het gebruik betalen.

In december 2017 startte Arriva, van wie het Nextbike-systeem afkomstig is, de proef in Dordrecht. De concessie voor het openbaar vervoer in Dordrecht loopt voor Arriva echter af per 9 december en wordt overgenomen door Qbuzz. Daardoor stond het voortbestaan van het systeem in Dordrecht tijdelijk op losse schroeven.

In juni kon Qbuzz nog niet vertellen of ze de proef over wilde nemen en of ze een alternatief in gedachten had als aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Daar komt nu een einde aan. De gemeente, de provincie en Qbuzz zien voldoende brood in het systeem om het langer in de stad te houden en uit te breiden. Het gebruik zou nu nog beperkt zijn, maar een stijgende lijn vertonen.

iDeal

Om het gemak voor gebruikers te vergroten wil Qbuzz dat in de toekomst ook met iDeal voor de fietsen kan worden betaald. Daardoor hebben gebruikers geen creditcard meer nodig en kan er makkelijker met een bankapplicatie vanaf een smartphone worden betaald.

Ook wil Qbuzz inzetten op groei van het gebruik van de fietsen voor zakelijke doeleinden en woon- werkverkeer. Om dat voornemen kracht bij te zetten opende Qbuzz al een extra fietsenstation bij het stadskantoor, zodat ambtenaren makkelijker met de fiets van en naar het Centraal Station en parkeerplekken kunnen fietsen.

Tenslotte worden er elektrische fietsen beschikbaar gesteld via het systeem. Waar de andere nieuwe stations precies komen, moet nog bekend worden gemaakt. Naast de stations bij het stadskantoor en Centraal Station zijn er nu al stations bij P+R Energiehuis, P+R Weeskinderdijk, De Merwedekade (Waterbus) en Grevelingenweg/Baanhoek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen