Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Nieuw project om jonge, Dordtse vrouwen terug de samenleving in te helpen

Wethouder Peter Heijkoop gaf gisteren het startsein voor het project Jonge vrouwen in beweging. Dat is een intensief programma waarmee dertien jonge vrouwen die al langere tijd in de bijstand zitten, leren om weer mee te kunnen doen in de samenleving. De aftrap van het project vond plaats bij Zorggroep Crabbehof.

Heijkoop vindt het belangrijk dat deze kwetsbare groep in de bijstand extra hulp krijgt: ,,Deze groep vrouwen heeft te kampen met lastige zaken zoals problematische schulden, psychische of relationele problemen en heeft weinig kans op werk. Met een intensieve aanpak en het bieden van bijvoorbeeld kinderopvang kunnen zij leren hun leven weer op de rails te krijgen. En dat blijkt te werken: vorig jaar hebben vijftien deelnemers een baan gevonden en startten er twee met een opleiding.’’

Persoonlijk plan

Met iedere deelneemster wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. De Sociale Dienst Drechtsteden en Stichting Werkshop houden bijeenkomsten die bestaan uit sport, coaching en workshops waarin ze bijvoorbeeld leren solliciteren. De deelnemers moeten in zes maanden uitzicht hebben op betaald werk of beginnen met een opleiding.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
908 stemmen