Volledig scherm
Yogalerares Suzan Oostvogels doet oefeningen in het park © Victor van Breukelen

Nieuw: yoga in het park

Op je matje in het gras de zonnegroet doen. Het kan vanaf zaterdag in Park Merwestein. Hier gaat yogalerares Suzan Oostvogels haar eerste yogales in de buitenlucht geven.

Quote

Je voelt je na een lesje helemaal rozig, net alsof je een massage hebt gehad

Suzan Oostvogels

In het Kralingse Bos in Rotterdam struikel je op zondagmorgen over de yogamatjes in het park. Tientallen yogaklasjes liggen in allerijl klaar om op het gras rek- en strekoefeningen uit te voeren. Goed voorbeeld doet volgen, dus sluit Dordrecht zich nu ook aan bij de trend die oorspronkelijk uit het hippe New York is overgewaaid. Al kent het zijn oorsprong in Azië, waar doktoren de yogalessen in de buitenlucht zelfs voorschrijven ter preventie van het ziek worden. 

Psychologe Suzan Oostvogels uit Zwijndrecht geeft sinds januari yogalessen in Dordrecht en Breda, binnen in een zaaltje. Maar dit weekend verplaatst ze haar Do-In Yogales voor de verandering naar buiten in Park Merwestein. 

Energiebanen
Do-In yoga bestaat voornamelijk uit rek- en strekoefeningen om de energie in het lijf te laten stromen. ,,Het werkt met energiebanen die ook bij acupunctuur worden gebruikt. Je voelt je na een lesje helemaal rozig, net alsof je een massage hebt gehad,'' legt Oostvogels uit.

Door de lessen naar buiten te verplaatsten, hoopt de Zwijndrechtse meer mensen enthousiast te maken voor yoga. ,,Iedereen kan aanschuiven, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je betaalt achteraf het bedrag dat jij het waard vond. De helft van de opbrengst doneer ik aan Oxfam Novib.''

De yogalessen in het park die dit weekend en het weekend daarop worden gegeven zijn een try-out. ,,Als het aanslaat wil ik het volgend jaar de hele zomer gaan doen.''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht