Volledig scherm
Het buitenbad bij De Hoge Devel. © Richard van Hoek Fotografie

Nieuw zwembad mag van Zwijndrecht duurder, maar zwemclub is toch niet blij

Het nieuwe zwembad in Zwijndrecht mag van burgemeester en wethouders toch zo'n 12,5 miljoen euro kosten. Eerder stelde de gemeenteraad een limiet van 10 miljoen vast. Voor dat geld krijgt het bad echter niet genoeg mogelijkheden. De gemeenteraad bespreekt vanavond of ze met de extra kosten kan leven.

Voor het geld krijgt de gemeente onder meer een wedstrijdbad met acht in plaats van zes banen en daarnaast een tribune met ruimte voor honderd mensen. Het zwembad wordt daarmee veel aantrekkelijker om wedstrijden in te houden en kan op dat vlak de concurrentie met Papendrecht aan.

Het plan voorziet verder in een instructiebad van 20 bij 10 meter, een peuterbadje en een bescheiden waterspeeltuin in de open lucht met een ligweide. Een glijbaan komt er vooralsnog niet, hoewel daar veel om gevraagd wordt. Burgemeester en wethouders vinden die te duur. Wel houden ze de mogelijkheid open om die later toch nog te bouwen.

Hogere huur

Zwem- en poloclub De Devel krijgt een eigen verenigingsruimte terug, al moet ze daar wel een hogere huur voor gaan betalen. Bovendien mogen daar geen horeca-activiteiten in ontplooid worden, terwijl ze nu een eigen bar heeft. Volgens burgemeester en wethouders ondervindt de horeca van het zwembad daar te veel concurrentie van.

Woordvoerder Martin Dorsman van De Devel is onaangenaam verrast door dat deel van het plan: ,,Daarover is geen overleg geweest. De bar is naast de contributies onze voornaamste bron van inkomsten en een hogere huur kunnen we toch al niet betalen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht