Volledig scherm
PREMIUM
Floor Bel en Linda van der Vliet zijn de nieuwe eigenaren van De Passant. Ze gaan het café op de kop van de Nieuwe Haven in Dordrecht eind dit jaar verbouwen. © Rinie Boon

Nieuwe eigenaren De Passant denken al na over havenfestival

Horecaondernemer Floor Bel (28) verhuist letterlijk naar de overkant: van Finn's naar De Passant. Hij en zijn vriendin Linda van der Vliet (24) zijn de nieuwe eigenaren van het oer-Dordtse café aan het Blauwpoortsplein.

,,Het is een mooie volgende stap voor ons”, vertelt Bel trots. De afgelopen jaren werkte hij als barman, bedrijfsleider en later mede-eigenaar bij restaurant Finn's. Ook Linda heeft de nodige ervaring in de horeca en heeft onlangs haar studie International Real Estate & Facility Management afgerond. Toen het café aan de overkant van de straat te koop kwam te staan, twijfelden Bel en zijn partner geen moment. ,,We hadden het er zo tussen neus en lippen door wel eens over gehad, dat het tof zou zijn, zo dicht in de buurt van Finn's. Toen het bericht op Facebook voorbij kwam dat De Passant te koop stond, hebben we meteen de makelaar gebeld.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (38%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (14%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
902 stemmen