Volledig scherm
Klaas Wingelaar legde het ingewikkelde hindernisparcours af als een echte ‘ninja’ in een knappe tijd van 3,29 minuten. © Milan Rinck

'Ninja Warrior' Klaas (22) uit Dordrecht schopt het tot de finale

UpdateRazendsnel en behendig klom, sprong en kroop Dordtenaar Klaas Wingelaar (22) vanavond naar de finale van het tv-programma Ninja Warrior.

Quote

Ik moest mijn moeder en vrienden trots maken

De jonge freerunner legde het ingewikkelde hindernisparcours af als een echte ‘ninja’ in een knappe tijd van 3,29 minuten. Met die tijd haalde hij de finale op zijn sloffen. ,,Ik moest binnen drieënhalve minuut zes van de negen onderdelen hebben gehaald.’’ Haalde hij dit niet, dan moest hij de strijd staken. ,,Binnen die tijd was ik dus al binnen’’, zegt hij vol trots.

Zijn deelname aan het programma Ninja Warrior op SBS6 vergde de nodige voorbereiding in de sportschool. Samen met twee vrienden trainde hij drie weken voor de opnames in De Bunk’r indoor & outdoor training in Rotterdam. ,,Daar hebben we zo moeilijk mogelijke obstakels getraind. Ik wilde op alles voorbereid zijn.’’

Adrenaline

Op jonge leeftijd begon Wingelaar al met freerunning, bij gymnastiekvereniging D.V.O. ,,Ik was van kleins af aan al een adrenalinejunk’’, zegt hij. Hij werd dan ook meteen enthousiast toen hij hoorde dat het programma voor het eerst naar Nederland kwam. Ninja Warrior is al jaren een succes over de grens. Wereldwijd zijn pas tien deelnemers erin geslaagd de baan in de finale volledig af te maken.

Het parcours van de voorronde en die van de halve finale leverden de Dordtse atleet in ieder geval geen problemen op. ,,Bij het eerste parcours dacht ik wel meteen: dit heb ik wel.’’ In de halve finale lag dat iets anders. De baan was langer en moeilijker. Vooral het balansonderdeel was spannend voor hem. ,,Ik zag dat maar weinig mensen de finish haalde, maar dat maakte me juist gemotiveerder. Ik probeerde daar niet op te letten en te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ik móest het halen, om mijn moeder en vrienden trots te maken.’’ Dat lukte. Hij plaatste zich als een-na-snelste voor de eindstrijd.

Volgende week donderdag is te zien of de Dordtenaar het finaleparcours weet te volbrengen en zich de elfde ninja warrior ter wereld mag noemen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3295 stemmen