Volledig scherm
De notoire winkeldief is aangehouden in Dordrecht. © @POL_Koppel

Notoire winkeldief op heterdaad betrapt in centrum van Dordrecht

Een 35-jarige winkeldief uit Letland is vanmiddag op heterdaad betrapt bij de Albert Heijn in het centrum van Dordrecht. De politie was al gewaarschuwd voor de man en had weinig moeite om hem met gestolen goederen in de tas aan te houden.

Wijkagent Gabi van de Koppel laat weten dat de man kort daarvoor probeerde om de Etos binnen te dringen, zonder succes. Een bewaker seinde de politie in en die zette de achtervolging in. ,,We lichtten de bedrijfsleider in dat de verdachte binnenkwam en wachtten de man aan beide zijden van de uitgang op”, aldus de wijkagent.

Kniptang

De man zit vast en wordt verhoord. Hij is volgens de wijkagent veelvuldig gearresteerd voor winkeldiefstal en had ditmaal ook een kniptang bij zich. De politie zoekt uit of hij ook betrokken is geweest bij andere recente diefstallen bij winkeliers.

Een tweede man van onbekende afkomst trok met de verdachte op bij de Etos en richting de Albert Heijn. Hij ging echter niet mee naar binnen. ,,Hem kunnen we dus niets maken, maar hem is vriendelijk verzocht het mooie Dordt snel te verlaten”, aldus Van de Koppel.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht