Volledig scherm
Een jacht is net te water gelaten bij Alblasserdam. Beelden die binnenkort ook bij het water bij Zwijndrecht te zien zal zijn. © Jan Passchier

Oceanco koopt werf van Heerema in Zwijndrecht en opent tweede vestiging

Jachtenbouwer Oceanco uit Alblasserdam heeft de werf gekocht van offshorebedrijf Heerema in Zwijndrecht.

Binnenkort wordt hier de tweede vestiging geopend, tot grote vreugde van de Zwijndrechtse wethouder Tycho Jansen. Hij verwacht dat er flink wat banen beschikbaar komen. Meer dan er eerder door het vertrek van Heerema verloren gingen.

Met het verdwijnen van de vestiging van de Heerema Fabrication Group in Zwijndrecht kwam er eind vorig jaar een eind aan een tijdperk. Na de aanvankelijke sluiting van het kantoor, volgde ook het opdoeken van de werf. Een volgende tegenvaller was daarop het klappen van de overname door het Italiaanse Rosetti Marino S.

Hallen blijven behouden

Een ‘trotse’ wethouder Jansen maakt nu echter bekend dat er alsnog een deal is gemaakt met een andere grote speler uit de regionale economie. ,,Met de komst van Oceanco groeit de werkgelegenheid tot meer dan voor de sluiting van de werf’’, zegt hij in een verklaring. ,,Deze ontwikkeling en de uitbreiding van dit bedrijf, zo dicht in de buurt van het moederbedrijf in Alblasserdam, is goed nieuw voor de gehele regio Drechtsteden. Verder is het voor Zwijndrecht goed nieuw dat de beeldbepalende hallen bewaard blijven.’’

Volledig scherm
Het terrein van Heerema met de bekende hallen op de achtergrond. © Victor van Breukelen

Volgens de gemeente Zwijndrecht is zij de afgelopen maanden actief betrokken geweest om de deal mogelijk te maken en soepel te laten verlopen. ,,We hebben onze contacten met onder andere de omgevingsdienst en veiligheidsregio ingezet om de obstakels in het overnameproces weg te nemen’’, aldus de wethouder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht