De gemeente Zwijndrecht vindt alleen een zebrapad niet genoeg en heeft van alles uit de kast gehaald om het verkeer op de Lindtsedijk af te remmen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zwijndrecht vindt alleen een zebrapad niet genoeg en heeft van alles uit de kast gehaald om het verkeer op de Lindtsedijk af te remmen. © Jeffrey Groeneweg

Oekraïense vluchtelingen krijgen wél zebrapad op ‘racebaan’ in Zwijndrecht

Een fonkelnieuw zebrapad moet maken dat Oekraïense vluchtelingen veilig de Lindtsedijk in Zwijndrecht over kunnen steken. Twee jaar geleden weigerde de gemeente om een paar honderd meter verderop zo’n oversteekplaats aan te leggen voor de werknemers van Sime Darby en Kerry. Dat zou maar schijnveiligheid zijn.

  1. Flinke pot geld voor log, tegelrijk Statenplein: ‘Het moet élke dag van de week een fijne plek zijn’
    PREMIUM

    Flinke pot geld voor log, tegelrijk Staten­plein: ‘Het moet élke dag van de week een fijne plek zijn’

    Dordrecht krijgt 1,5 miljoen subsidie van het Rijk voor een flinke metamorfose van het logge, tegelrijke en veelal ‘verlaten’ Statenplein. Het plein is nu vooral levendig als er markt is, maar moet aantrekkelijk worden op álle dagen van de week. Én een duidelijker onderdeel van de binnenstad. ,,Veel toeristen bezoeken onze binnenstad, die komen aan op het Statenplein en weten niet goed waar ze zijn en waar ze naartoe moeten. Dat kan beter.”
    Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht