Volledig scherm
Loverboy, misbruik, jonge vrouw, kwetsbaar, kosteloos, beeld: getty © Getty Images/EyeEm

OM: Loverboy uit Dordrecht zette 17-jarige Rotterdamse aan tot seksdates in hotels

Justitie eist anderhalf jaar cel tegen een 26-jarige Dordtenaar die een minderjarig meisje uit Rotterdam de prostitutie in zou hebben gedreven.

De loverboy zou volgens het slachtoffer klanten hebben geworven via sekswebsites. Die liet hij naar hotels komen, waar zij seks hadden met het destijds 17-jarige kind.

Seksdates

De zaak kwam aan het rollen toen de inmiddels volwassen vrouw aanklopte bij de politie met het verhaal dat haar ex-vriendje haar zou hebben aangezet tot prostitutie toen zij nog minderjarig was. Dit was volgens haar gebeurd in 2013.

In totaal zou het meisje vier maanden lang zijn gedwongen tot seksdates in hotels. Via internetadvertenties op daarvoor bestemde websites werd zij gekoppeld aan klanten en werden afspraken gemaakt.

De Dordtenaar zou haar daarbij hebben opgedragen geld en spullen van klanten te stelen. De kans dat die aangifte zouden doen, terwijl ze zelf in overtreding waren door het hebben van seks met een minderjarige, zou immers niet groot zijn.

Telefoonabonnementen

Omdat het meisje pas jaren later aangifte tegen de Dordtenaar deed, heeft de politie volgens het Openbaar Ministerie geen strafbare klanten meer kunnen achterhalen. Evenmin is een aangifte bekend van diefstal door het meisje. Desondanks denkt de officier van justitie een sterke zaak te hebben tegen de Dordtenaar.

Die ontkent echter alle aantijgingen. Behalve mensenhandel beticht justitie de Dordtenaar er ook van de jonge Rotterdamse te hebben gedwongen tot het afsluiten van telefoonabonnementen om vervolgens die telefoons af te pakken.

Zelf was de Dordtenaar donderdag niet in de Rotterdamse rechtszaal aanwezig om in zijn proces verantwoording af te leggen over de ernstige beschuldigingen. Oorzaak zou een beenblessure zijn.

Uitspraak op 22 november.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1531 stemmen