Volledig scherm
Vrouwe Justitia. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM vecht vrijspraak aan in afpersingszaak Dordtse makelaar

Hoewel twee Rotterdammers onlangs zijn vrijgesproken voor het afpersen van een Dordtse makelaar, blijft het duo een gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten bij het gerechtshof in Den Haag in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank in Dordrecht.

Waar de rechters meenden dat er onvoldoende bewijs was voor afpersing (‘het is niet zonder redelijke twijfel vast te stellen dat de betalingen onder dwang zijn gebeurd’), is de officier van justitie daarvan wel overtuigd. Die wil daarom dat de rechters van het hof zich nogmaals over de zaak buigen. Het is onbekend wanneer de zaak dient.

Het duo heeft altijd ontkend dat het de makelaar afperste voor een bedrag tussen de 8500 en 13.500 euro. Volgens de twee was de handelaar hen borg schuldig die ze hadden betaald voor een nooit geleverd pand om wiet in te kweken.

De makelaar ontkent die aantijging met klem. Hij wees onder meer op enkele Whatsapp-gesprekken waarin de twee dreigende taal uitsloegen. De rechters vonden die aangedragen uitlatingen echter niet over de schreef gaan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht