Rijwielhandel Korteland.
Volledig scherm
Rijwielhandel Korteland. © Richard van Hoek Fotografie

Onafhankelijk Papendrecht heropent slepende zaak Korteland Rijwielen

Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft met vragen aan het college van b en w het langslepende dossier over rijwielhandel Korteland heropend. De partij vraagt burgemeester en wethouders onder meer of zij bereid zijn opnieuw met de Papendrechtse ondernemer om de tafel te gaan.

Ruud Korteland opende enkele jaren geleden zijn tweede zaak aan de Coornhertstraat, buiten het centrum. Van de gemeente mag hij daar alles doen, behalve fietsen verkopen. Het bestemmingsplan laat dat niet toe en de partijen kwamen ook na de tussenkomst van de rechter niet tot een oplossing.

Wethouder Janssen vertelde de gemeenteraad het dossier te sluiten, tenzij er een andere locatie in beeld komt. Ruud Lammers van OP haalt in zijn brief aan het college een e-mail aan van Bovag, die zich in dit dossier opstelde als adviseur. Daarin worden voorbeelden genoemd van vergelijkbare situaties in andere gemeenten die wel werden opgelost.

Voorbeeld

Zo kreeg een fietsenzaak in het Westlandse 's-Gravenzande de vergunning voor detailhandel wel rond. OP vraagt of het college bereid is kennis te nemen van dat voorbeeld en of er een gesprek komt met rijwielhandel Korteland om tot een goede oplossing te komen. Zodat verdere juridische kosten worden voorkomen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht