Volledig scherm
Het Admiraalsplein in Dordrecht. © Google Maps

Ondernemers Admiraalsplein boos over zoveelste wegwerkzaamheden

De Dordtse ondernemers Cees van der Poel en Serge van den Arend halen op Facebook uit naar de gemeente Dordrecht. Die houdt volgens hen te weinig rekening met ondernemers bij wegwerkzaamheden.

,,Afspraken maken met de gemeente is een kansloze missie'', schrijven de twee. Aanleiding voor hun uitbarsting is het feit dat de wegen rond hun winkels opnieuw open gaan. ,,Al voor de vierde of vijfde keer in een paar jaar tijd rond het Admiraalsplein.'' Van der Poel bestiert een filiaal van Albert Heijn, Van den Arend exploiteert er Bike Totaal.

,,Alle winkels zouden bereikbaar blijven en straten in fases worden opengetrokken'', schrijven ze verder. ,,Maar duidelijk is nu wel dat de gemeente een lange neus trekt en een onbetrouwbare partij blijkt als je er afspraken mee maakt.'' En: ,,Wij praten tegen dovemansoren.'' De ergernis concentreert zich op het feit dat een toegangsweg juist het pinksterweekend zou worden afgesloten.

Bestrating

Gemeentelijk woordvoerder Martijn de Rijke erkent dat de straat de afgelopen jaren herhaaldelijk is opengegaan. ,,Dat is waar. Dat kan ook niet anders, want de bodem moet inklinken voor er definitieve bestrating kan worden gelegd.''

Na een gesprek tussen de aannemer en de ondernemers is besloten om de geplande afsluiting komend weekend te annuleren en als die er wel komt maximaal een week te laten duren. Bovendien worden dan na werktijd rijplaten gelegd, zodat de winkels bereikbaar zijn. Van der Poel is tevreden met de oplossing. ,,Als ze zich aan deze afspraken houden, is het prima.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht