Het creëren van eenheid en saamhorigheid behoorde tot de speerpunten van het partijbeleid. De meest moderne propagandatechnieken werden gebruikt, vaak met in het oog springende kleuren en symbolen, zoals het hakenkruis. De Hitlergroet – vanaf 1933 een verplichte begroeting – was het symbool van een verenigd volk, dat volledig achter haar leider stond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het creëren van eenheid en saamhorigheid behoorde tot de speerpunten van het partijbeleid. De meest moderne propagandatechnieken werden gebruikt, vaak met in het oog springende kleuren en symbolen, zoals het hakenkruis. De Hitlergroet – vanaf 1933 een verplichte begroeting – was het symbool van een verenigd volk, dat volledig achter haar leider stond. © Collectie Gerard Groeneveld

Onderwijsmuseum toont hoe Duitse opvoeding er in de tijd van Hitler uitzag: ‘Alles was propaganda’

In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is vanaf nu de tentoonstelling Nazipropaganda voor de jeugd te zien. In alle facetten van het leven van Duitse kinderen tussen 1933 en 1945 – op school, thuis en op straat – waren ogenschijnlijk onschuldige propagandaplaatjes te zien, die ervoor zorgden dat kinderen na hun jeugd klaar waren voor een leven in nazi-Duitsland. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht