Volledig scherm
Hennie Legen en haar gezin kunnen op bezoek bij Mickey Mouse in Disneyland Parijs. © ANP Kippa

Ongeneeslijk zieke Hennie heeft het streefbedrag binnen en kan met haar gezin naar Disney

De grootste droom van de Dordtse Hennie Legen (28) en haar gezin lijkt uit te komen. De ongeneeslijke zieke vrouw heeft met haar doneeractie meer dan voldoende geld opgehaald voor een reis naar Disneyland Parijs. ,,Ik heb hier geen woorden voor.”

Hennie lijdt aan baarmoederhalskanker en wordt niet meer beter. De artsen verwachten dat ze nog maximaal een jaar te leven heeft. De vrouw wil niets liever dan één keer met haar man en drie kinderen op vakantie, iets wat gezien hun financiële situatie nog nooit is gebeurd. Ze schakelde de hulp in van kennissen, familie en onbekenden via een doneeractie.

Super emotioneel

Terwijl zaterdag ongeveer de helft van het streefbedrag van 3500 euro binnen was, is dat nu al meer dan 4500 euro. Het bedrag loopt nog steeds op. Veel onbekenden stortten geld naar aanleiding van Hennies verhaal in de krant. ,,Al ruim 300 mensen hebben gedoneerd. Ik heb hier geen woorden voor. Het is super. Aan al die mensen: dankjewel. Ik word er super emotioneel van”, aldus Hennie.

Quote

Ik dacht: mensen zullen wel denken, daar heb je weer een zielenpoot

Hennie Legen

Ze had nooit verwacht dat zoveel mensen haar een warm hart toe zouden dragen. ,,Ik dacht: mensen zullen wel denken, daar heb je weer een zielenpoot. Ik had niet gedacht dat al die mensen zouden zeggen: we gaan haar en haar gezin helpen.”

Plannen maken

De Dordtse is al druk bezig met het zoeken naar een reis. Haar zoon krijgt bijzonder verlof van school. Het plan is om in december te gaan. ,,In de kerstperiode is Disneyland op z'n mooist.” Bovendien wil het gezin niet te lang wachten, omdat niet te voorspellen is hoe Hennie zich over een tijdje voelt.

Hoewel er al meer dan het streefbedrag is opgehaald en de actie nog ruim een maand loopt, verzekert Hennie dat al het geld gaat naar mooie herinneringen maken met haar gezin. ,,En mocht er iets overblijven, dan geef ik dat zelf aan een goed doel.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht