Volledig scherm
Mabel Havelaar tijdens de finale tegen Fortuna in de Ziggo Dome. © ANP

Ook Mabel en Veerle Havelaar weg bij PKC

Na Nadhie en Danny den Dunnen vertrekken ook de zussen Mabel en Veerle Havelaar bij PKC/SWKGroep. Beide speelsters hebben aangegeven dat de verwachtingen van hun korfbalcarrières niet langer meer aansluiten bij die van de Papendrechtse korfbalclub.

Het aanstaande vertrek van de Dordtse korfbalzussen is een volgend hoofdstuk in de grootscheepse metamorfose van de selectie van het trainersduo Daniël Hulzebosch en Daan Euser. Naast de beide Havelaars en de beide Den Dunnens (die met onmiddellijke ingang niet meer voor de Papendrechtse club zullen spelen en volgend seizoen bij HKC terugkeren) gaven eerder voormalig international Suzanne Struik, de dit seizoen doorgebroken Arjen van Houwelingen en de naar HKC vertrekkende Carmen de Heer aan af te haken. Ook Caitlin Weedage en Maaike Steenbergen verlaten de club. PKC begroet het DeetosSnel-duo Brett Zuijdwegt en Randy Oosting en Belgisch international Julie Caluwé als nieuwe spelers. 

Mabel Havelaar maakte dit seizoen na haar zwangerschap een succesvolle comeback bij PKC, die leidde tot de verloren zaalfinale tegen Fortuna in de Ziggo Dome. Zusje Veerle Havelaar, voormalig speelster van DeetosSnel, maakte enige minuten in de hoofdmacht maar was vooral speelster van het tweede team.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht