Volledig scherm
Basisdebutant Andries Noppert (in het geel) plukt de bal uit de lucht. © BSR Agency

Opluchting bij FC Dordrecht na eerste zege

sportFC Dordrecht heeft in de zevende poging de eerste driepunter van het seizoen binnengesleept. Na drie gelijke spelen in successie in de afgelopen weken boekte de formatie van trainer Cláudio Braga een 2-0 zege op NEC.

Braga had voor de confrontatie met de Nijmegenaren het roer flink omgegooid. De oefenmeester had gekozen voor een 5-3-2-samenstelling, waarin doelman Andries Noppert, rechtsback Stef Gronsveld en voormalig NEC’er Anass Achahbar de debutanten in het basisteam waren en de defensie – al vijftien maal gepasseerd dit seizoen – versterkt werd.

Het ontregelde in elk geval het spel van de bezoekers, die nauwelijks gevaarlijk waren in het eerste bedrijf maar datzelfde gold ook voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam FC Dordrecht fortuinlijk op voorsprong. Tom van de Looi verlengde een vrije trap van Anass Achahbar zodanig dat de bal in het Nijmeegse doel plofte.

In deel twee onderstreepte Noppert een sterk debuut met goede reddingen, waarbij een noodzakelijke reflex op een inzet van Jonathan Okita van eminent belang was. Nadat FC Dordrecht al enige malen verzuimd had de genadeklap uit te delen, krulde Dwayne Green uit Gorinchem een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht