De auto stond geparkeerd aan de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof.
Volledig scherm
De auto stond geparkeerd aan de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof. © Fotopersburo Busink

Opnieuw autobrand in Dordtse wijk Crabbehof

Een aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht geparkeerde auto is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting.

Iets voor half drie werden de hulpdiensten opgeroepen in verband met de autobrand in de wijk Crabbehof. Dat is niet voor het eerst deze week. In de nacht van zondag op maandag gingen twee auto's, een aanhanger en een afvalcontainer in vlammen op. Net als toen gaat de politie ook nu uit van brandstichting.

Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen in verband met de autobranden, waaronder surveillance. Ook wordt onderzocht of mensen iets gezien of gehoord hebben en of er eventueel camerabeelden zijn. Wie tips heeft, kan zich melden.

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht