Volledig scherm
Opnieuw & Co in Dordrecht. © Milan Rinck

Opnieuw & Co over klachten dure producten: ‘We zijn geen weggeefwinkel’

Kringloopwinkel Opnieuw & Co gaf vorige week aan de drukte bijna niet meer aan te kunnen omdat veel mensen onverkoopbare spullen aanleveren. Op social media reageren mensen verontwaardigd: ‘Als je de hoofdprijs vraagt voor spullen raak je ze inderdaad niet kwijt’. 

Tientallen mensen reageren via Facebook dat ze de prijzen van Opnieuw & Co de laatste tijd veel te hoog vinden. ‘De prijzen zijn soms belachelijk hoog voor de doelgroep’, en ‘laat jullie prijzen zakken naar 5, 10, 15, 20 of 25 euro, dat zijn kringloopprijzen, geen 50, 60 of 70 euro voor spullen, dan koop ik ze wel nieuw', zo klinkt het. 

Directeur Marcel van Goch, die onlangs aan de bel trok en een oproep deed om beter na te denken voordat je spullen naar de kringloop brengt, kent de klachten, maar geeft aan dat het beleid van zijn winkels toch echt laag prijzen is. ,,We sturen juist op een hoge omloopsnelheid en houden de prijzen heel laag. Als je onze prijzen vergelijkt met andere kringloopwinkels, zitten we daar echt onder.” 

Weggeefwinkel

Hij geeft toe dat er wel eens een uitschieter bij zit. ,,Maar zowel naar boven als naar beneden.” Als spullen te lang blijven staan, worden de prijzen bijgesteld of worden de producten uit de winkel gehaald. ,,Maar we zijn natuurlijk geen weggeefwinkel. Wij hebben ook onze kosten, aan personeel, de panden en de vrachtwagens bijvoorbeeld.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht