Volledig scherm
De Inholland Pabo in Dordrecht © Google Streetview

OPOD-scholen nu opleidingsscholen voor Pabo Dordrecht

De Dordtse scholenkoepel OPOD is een opleidingsschool geworden van Inholland Pabo Dordrecht. Dat wil zeggen dat de scholen van OPOD zelf de begeleiding en beoordeling van stagiaires van de pabo op zich nemen.

,,Voorheen stelden we stageplekken beschikbaar, maar waren we verder niet heel actief’’, zegt bestuurder Niek Barendregt van OPOD. ,,Door de begeleiding meer naar ons toe te trekken, kunnen we de stagiaires nog beter klaarstomen voor een baan bij ons en laten zien waar OPOD voor staat.’’

Praktijkonderzoek

Leerkrachten van OPOD worden door de Pabo opgeleid tot stagebegeleider. Ook wordt er in samenwerking met de Pabo een curriculum ontwikkeld voor de startende leerkracht. ,,Het leren eindigt niet na vier jaar’’, zegt Satish Rambhadjan van de Pabo. Het onderzoeksteam (lectoraat) van Inholland Pabo voert praktijkonderzoek uit bij OPOD- scholen naar digitaal onderwijs in samenwerking met studenten.

Quote

Het leren eindigt niet na vier jaar

Satish Rambhadjan, Pabo Dordrecht

OPOD is het eerste Dordtse schoolbestuur dat geaccrediteerd is als opleidingsschool van de Pabo. PIT kinderopvang & onderwijs, met scholen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam, is al twee jaar opleidingsschool van de Pabo.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht