Volledig scherm
Gemeentehuis Papendrecht. © AD

Oppositie gemeenteraad Papendrecht stemt tegen begroting: wel woorden, geen daden

De begroting 2019 van Papendrecht is abstract. Tot die conclusie kwamen de oppositiepartijen van de gemeenteraad gisteravond. Met een krappe meerderheid in de raad werd de begroting vastgesteld.

,,Veel woorden weinig daden”, aldus D66-fractievoorzitter Trijntje van Es tijdens bespreking van de begroting in de raad. Derya Yildiz-Karso van de PvdA komt met een uitspraak van gelijke strekking. ,,De begroting mist richting voor de toekomst, een visie. Er wordt niet concreet gemaakt wat we de komende vier jaar gaan bereiken voor inwoners. Dat stoort ons enorm.” 

Uit de begroting blijkt dat het college eerst de organisatie op orde wil hebben, voordat de programma’s actief worden opgepakt. Over de inhoud ervan werd uitvoerig door de raad gesproken. Partijen dienden een aantal moties en amendementen in. De meeste hiervan werden verworpen. Alleen de motie ‘Meten=Weten’ werd aangenomen, zelfs unaniem. Hierin verzoekt de oppositie het college om in volgende begrotingen streefwaarden op te nemen zodat kan worden gecheckt of beleidsdoelen effect hebben.

Met de begroting werd uiteindelijk ingestemd, maar met een krappe meerderheid. De oppositie steunde het raadsvoorstel niet: acht raadsleden stemden tegen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht