Volledig scherm
Wethouder Marco Stam stak eerder al de handen uit de mouwen bij Buurtpreventie. Rechts Roger Wagemans. © Victor van Breukelen

Oproep voor open vuilcontainers in Crabbehof vindt gehoor: ‘We gaan kijken’

Er komen wellicht extra maatregelen om het zwerfvuilprobleem in het Dordtse Crabbehof aan te pakken. Dat laat de gemeente weten in reactie op een oproep van wijkbewoners om in actie te komen.

Meer dan honderd bewoners van de Hugo van Gijnweg lieten zaterdag aan AD De Dordtenaar weten dat zij graag extra, open vuilcontainers in hun buurt zien verschijnen. Nu kunnen mensen vuil alleen kwijt in de ondergrondse containers middels een persoonlijk afvalpasje.

Volgens gemeentewoordvoerder Mark Benjamin is de boodschap, geuit bij monde van bestuurslid Dick van Wijngaarden van de Vereniging van eigenaren Hugo van Gijnweg 1-215, op het stadskantoor opgemerkt.

,,Het signaal is duidelijk en dat hebben we ook uit andere delen van de wijk gekregen’’, aldus Benjamin. ,,De buurtpreventie heeft onlangs al de beschikking gekregen over een eigen container, maar we kijken of we nog wat meer kunnen doen.’’

De open vuilcontainer, zoals die in allerlei Dordtse wijken stonden voor de komst van de ondergrondse afvalinzameling, is een van de opties die volgens Benjamin worden overwogen.

Aan die 'oplossing' kleeft volgens de gemeente wel een groot risico. ,,Het moeilijke is dat iedereen daar dan afval kan brengen. Dus er is ook kans op bedrijfsafval of mensen die grofvuil niet wegbrengen maar daar neergooien'', zegt Benjamin.

Uit ergernis over het vele zwerfvuil richtte bewoner Roger Wagemans begin dit jaar het preventieteam op.

Reageren? dd.brieven@ad.nl

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht