Volledig scherm
Op het Grotekerksplein was het steevast druk dit weekend. © Rinie Boon

Organisatie Big Rivers blikt dik tevreden terug op zonnig festivalweekend

De organisatie van Big Rivers kijkt met een grote glimlach terug op het afgelopen festivalweekend in Dordrecht.

Vanaf het moment dat het festival aftrapte op vrijdagavond was het druk in de stad. ,,Zondag was wat rustiger, maar nog steeds gezellig druk”, zegt Liselotte Gatzen, directielid van Big Rivers. Op sommige momenten was het zo druk, dat de organisatie besloot de ruimtes voor de podia af te sluiten. Dat was vrijdagavond het geval op de Korte Kalkhaven toen Danny Vera op het podium stond. Ook zaterdag werd even afgeraden naar het Grotekerksplein te komen. 

Gatzen: ,,Dat zien we ieder jaar wel ergens gebeuren. Maar we kunnen het altijd in goede banen leiden. We communiceren het ook via social media, dat wordt altijd goed opgepikt." 

Het festival, dat steevast zo’n 150.000 bezoekers trekt, trof het enorm met het weer. ,,Het waren heerlijke, zwoele zomeravonden.”

De nieuwe onderdelen van het festival zijn goed bevallen bij de organisatie. Zo waren de dance-avonden op het Bagijnhof drukbezocht. ,,Dat bracht organisatorisch nog wel wat nieuwe uitdagingen met zich mee, maar volgens mij is alles gewoon goed verlopen”, aldus Gatzen. Ook van de extra toiletvoorzieningen werd goed gebruik gemaakt. 

Foodtrucks

Ook de foodstands op het Stadhuisplein vielen in goede aarde. Volgens de organisatie van het festival waren ook de omwonenden, die zich in voorgaande jaren ergerden aan herrie op het pleintje door het podium dat er voorheen stond, tevreden over de nieuwe invulling.

Ook voor de politie was het een rustig festivalweekend. Er vonden geen incidenten plaats. ,,Geen opstootje, niets”, vertelt Gatzen trots.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht