Volledig scherm
© Frank de Roo

Oud-burgemeester Bandell van Dordrecht overleden

dordrechtOud-burgemeester Ronald Bandell van Dordrecht is overleden. De 69-jarige ereburger van de stad was al lange tijd ernstig ziek. Hij leed aan kanker. In de nacht van zondag op maandag liet Bandell het leven. Hij was van 2000 tot 2010 burgemeester van Dordrecht en stond onder meer ook aan het roer van plaatsen als Papendrecht en Alkmaar.

De gemeente opent dinsdag een condoleanceregister op het stadskantoor voor mensen die hun medeleven willen betuigen aan nabestaanden van de overleden politicus. 's Avonds is er een extra gemeenteraadsvergadering.

Jongste burgemeester 
Ronald Bandel werd op 30-jarige leeftijd burgemeester van Moordrecht en was daarmee de jongste burgemeester die Nederland tot dan toe had gekend. Na Moordrecht volgden Papendrecht (1987-1995), Alkmaar (1995-2000) en Dordrecht (2000-2010).

Bandell vervulde verschillende nevenfuncties, zoals voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en voorzitter van het Platform Asielzoekers en Integratie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht