Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis in Streefkerk. Inmiddels ziet het pand er een stuk minder goed uit. © Archieffoto Cees van der Wal

Oud gemeentehuis in Streefkerk moet ‘geluidswerend’ worden gemaakt

Het voormalige gemeentehuis in Streefkerk moet geïsoleerd worden tegen geluidsoverlast, wil het aanmerking komen om verbouwd te worden tot appartementencomplex. Dat blijkt uit geluidsonderzoek rond het leegstaande gebouw aan de Kerkstraat, schrijft het college van burgemeester en wethouders in Molenlanden. 

Het naastgelegen dorpshuis De Vijf Lelies zorgt volgens het college voor een dusdanige geluidsbelasting dat er zonder maatregelen geen ‘goed woon- en leefklimaat’ zou zijn.

Die maatregelen moeten genomen worden door de eigenaar van het gebouw. Al in september tekende hij met de gemeente een ‘intentieovereenkomst’ voor de verbouwing. Het college wil daarom nu van hem weten of hij bereid is om ook geluidswerende maatregelen te treffen. ,,En als dit niet het geval is, op welke manier hij het pand gaat gebruiken’’, aldus b en w. ,,Wij vragen in de gesprekken die wij met de eigenaar voeren om actie.’’

Het voormalige gemeentehuis in Streefkerk staat al jaren leeg, tot grote onvrede van inwoners. ,,Het verpest het hele dorpsaanzicht’’, stelde de fractie van Doe Mee! onlangs. De partij stelde ook vragen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht