Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Over hoe de directeur van een Dordts staalbedrijf jarenlang miljoenen verbraste met creditcards

Hij werkte zich op van verkoper tot directeur met een vorstelijk salaris bij een Dordts staalbedrijf. Maar volgens zijn voormalige werkgever én oud-collega’s was dat voor de 55-jarige Rotterdammer R. niet genoeg. Een reconstructie.

Quote

In één van de bedrijfs­pan­den liet hij een radiostu­dio inrichten voor zijn dochter!

Werknemer

Strooien met geld doet R. (55) als toenmalig directeur van een internationaal staalbedrijf uit Dordrecht publiekelijk. Zoals in 2013 als hij het hoogste bod uitbrengt tijdens een veiling van een kidspersconferentie van Feyenoord voor het goede doel.

,,Als bedrijf hebben we daar een bepaald budget voor. Met het bedrag dat we voor de kidspersconferentie hebben betaald, steunen we de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Warchild’’, vertelt hij aan de website van de voetbalclub uit zijn woonplaats Rotterdam. ,,Daarnaast is dit met name voor de aanwezige kinderen natuurlijk een erg leuk veilingstuk. Al met al is dit absoluut een geslaagde middag.’’

Een van de aanwezige kinderen is zijn zoontje. ,,Mijn eigen zoontje is er zelf ook en die heeft weer wat vriendjes uit zijn voetbalelftal meegenomen’’, vertelt hij.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht