Volledig scherm
Burgemeester Peter van der Velden (l) troost de oma van Diego. © Arie Kievit

Overweldigende opkomst bij stille tocht Diego

De opkomst bij de stille tocht voor de overleden Diego is overweldigend geweest. Zeker 3000 Dordtenaren liepen vanmiddag mee en trotseerden de regen om de moeder en andere nabestaanden te ondersteunen in een waardig eerbetoon voor Diego.

,,Indrukwekkend. De aandacht vind ik super,'' zegt Jeroen Keulen die bevriend is met de familie. ,,Je kan zien dat Diego geliefd is en dat zijn dood iedereen raakt. Dit is een waardig afscheid. Als de jongen nu van boven naar beneden zou kijken, zou hij het de mooiste dag van zijn leven vinden.''

De parkeerplaats bij de Weeskinderendijk stroomde rond 15.00 uur al nokvol. Noella, de moeder van Diego, arriveerde kort voor 16.00 uur, ondersteund door burgemeester Peter van der Velden. Het zusje van Diego  vergezelde de groep te paard, op het favoriete paardje van haar broertje met op het paardendekje zijn naam: 'Diego'.

,,Ik sta hier namens alle inwoners uit Dordrecht. Wij zijn getroffen door het afschuwelijke bericht van het overlijden van dat fantastische levenslustige jongetje Diego. Dat kun je niet begrijpen,'' zei burgemeester Peter van der Velden in zijn speech op het volle plein bij de Weeskinderendijk.

,,Een jongetje die nog in de kracht van zijn leven staat en stond.  Een jongetje die graag was met zijn families, bij de opa en oma. Die graag wilde delen met alle kinderen. Ook al heb ik Diego niet gekend, het voelt heftig,'' aldus de burgemeester over de dood van het tienjarige kind. De stoet vertrok op de indringende klanken van het lijflied van Lee Towers: 'You'll never walk alone' met op de kop het zusje van Diego die het paardje begeleidde. 

Over de Viottakade, langs de Prins Bernhardschool in de wijk Krispijn waar de knul op school zat. Bij zijn huis aan de Jan Vethkade legden de familie geëmotioneerd bloemen neer en werden alle ballonnen voor Diego losgelaten die de lucht rood en wit kleurden, de kleuren van Feyenoord, Diego's favoriete club. Supporters van zijn zo geliefde club Feyenoord staken rode fakkels op.

,,Heel, heel mooi,'' zei een Dordtenaar. ,,Ik denk dat dit de familie ook veel troost zal geven.'' Dat bevestigde Kimmie Dusbaba, die in nauw contact met de moeder staat. ,,Ze gaat een enorm rouwproces in. Deze grote opkomst zal de leegte een beetje opvullen. Ze staat er niet alleen voor.  Dat is iets wat ze vandaag heel erg voelt.''

Volledig scherm
© Twitter Jorg van Capelleveen
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
Balonnen voor Diego. © AD
Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht