Volledig scherm
Pablo's Cantina Dordrecht gesloten © Thymen Stolk

Pablo's eist naast schadevergoeding ook excuses van burgemeester Kolff

Behalve een schadevergoeding van vier ton eist eigenaar Morad Beshay van Pablo’s Cantina ook openlijke excuses van burgemeester Wouter Kolff.

Door de onterechte sluiting van het restaurant na de vondst van een wietplantage in de bovengelegen huurwoning zit hij zowel financieel en persoonlijk aan de grond. Onlangs vonniste de rechtbank dat restaurant en woning geen bouwkundige eenheid zijn en Kolff niet bevoegd was om Pablo’s te sluiten.

Raadsman Eric Meijer wil nu zo snel mogelijk met de gemeente om de tafel om een schadevergoeding te bespreken, schrijft hij aan zowel burgemeester als gemeenteraad.

Beshay’s schade aan omzetderving, faillissement van zijn andere horecazaak en persoonlijk leed door de slechte naam die hij heeft gekregen, wordt door experts nu op vier ton becijferd, maar dat kan bij een eventueel hoger beroep oplopen tot het dubbele of driedubbele, aldus Meijer.

In een openbare brief zou Kolff excuses moeten aanbieden en in een persoonlijk gesprek zou hij moeten erkennen dat de gemeente fouten heeft gemaakt. Kolff wil niet reageren. ,,De gemeente beraadt zich op de uitspraak en we geven in afwachting van de uitkomst daarvan geen commentaar op dit dossier”, aldus zijn woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht