Volledig scherm
Het grote veld in het Wantijpark veranderde in het weekend van Wantijpop stukje bij beetje in een grote modderpoel. © Victor van Breukelen

Palm Parkies op andere locatie in Wantijpark: grasveld is er nog niet klaar voor

Palm Parkies ziet zich gedwongen het podium in het Wantijpark te verkassen, van het grote veld naar een kleiner veld naast de ingang van het park. Het gras is nog niet voldoende hersteld voor het maandagavondconcert, nadat er tijdens Live at Wantij en Wantijpop een groot modderveld ontstond.  

,,Het is onwijs puzzelen, maar het is niet anders”, vertelt Bas Witlox van Palm Parkies. Het gras dat na Wantijpop weer is ingezaaid, is nog niet voldoende gegroeid. ,,Als we wel op het grote veld gaan staan, en er komt een regenbuitje overheen, zijn we weer terug bij af. En we moeten er de week daarop natuurlijk weer staan. Dus daar hebben we alleen maar onszelf mee.”

Volgens Witlox heeft de gemeente er alles aan gedaan om het gras wel op tijd klaar te hebben. ,,Er is zelfs op ons verzoek nog gesproeid.” Een paar weken terug was de verwachting dan ook nog dat het wel goed zou komen met het grasveld. 

Weizigtpark

Verhuizen naar het Weizigtpark was dit jaar geen optie. In 2016 week de organisatie achter de maandagavondconcerten wel uit naar Krispijn, ook toen was er nog maar weinig over van het gras in het Wantijpark na een aantal fikse regenbuien. 

Of de overige zes concerten op maandagavond ook op de alternatieve en een stuk kleinere locatie plaatsvinden, kan Witlox nog niet zeggen. De organisatie bekijkt de situatie per week. ,,Vanavond maken we er gewoon een knusse editie van.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht