Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Papendrechter mag twee jaar niet meer in Villa Augustus komen na stalken van medewerkster

Een 24-jarige Papendrechter die een medewerkster van Villa Augustus in Dordrecht stalkte, mag de komende twee jaar niet in het populaire restaurant komen of bij de woning van het slachtoffer. Als hij dat toch doet, moet hij elke keer een week de cel in.

De volhoudende ‘lover’ is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken en betaling van 1000 euro smartengeld aan de vrouw.

Die werd bedolven onder zijn liefdesuitingen via de brievenbus en internet. De Papendrechter stuurde haar cadeaus en benaderde de vrouw op haar werk en feesten, waar hij haar ‘toevallig’ tegenkwam. Ook toen ze hem in juli vorig jaar vertelde dat de ‘open relatie’ voorbij was en met rust gelaten wilde worden, bleef de Papendrechter haar opzoeken en lastigvallen.

Groot misverstand

,,Hier was waarschijnlijk sprake van een groot misverstand’’, concludeerde de rechter in de rechtszaal, waar de verdachte schitterde door afwezigheid. ,,Zij ging ervan uit dat ze uitsluitend ‘friends with benefits’ waren, terwijl hij er een complete relatie inzag’’, voegde hij eraan toe. ,,En hij kreeg niet de kans de wond te laten helen, want ze wou geen contact meer’’, vulde de advocaat aan.

Zijn cliënt kampte al tijden met psychische klachten, die na ‘de scheiding’ groter werden. Volgens zijn raadsman wordt hij behandeld in een kliniek en kon hij door zijn geestelijke toestand de rechtszaak niet bijwonen. Gezien de persoonlijke situatie van de Papendrechter matigde de officier van justitie de strafeis al tot een voorwaardelijke celstraf van zes weken naast betaling van smartengeld.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
967 stemmen