Volledig scherm
Winnaar Frank uit Papendrecht met ambassadeur Leontine Borsato © BankGiro Loterij

Papendrechter wint 100.000 euro na één maand meespelen in loterij

Een beter reclamepraatje zou de organisatie van een loterij niet kunnen verzinnen. Iemand is net mee gaan spelen en wint direct 100.000 euro. Toch kent Papendrecht zo'n geluksvogel: de 27-jarige Frank.

Amper een dag nadat achttien bewoners van de Weebree in Alblasserdam met elkaar 562.500 euro mochten verdelen in de Postcode Loterij, blijkt er nog een enorme bofkont rond te lopen in deze regio. Zojuist maakte de BankGiro Loterij bekend dat Papendrechter Frank 100.000 euro heeft gewonnen met de weekprijs van het kansspel. 

Die buit haalde de 27-jarige inwoner van het erwtenpellersdorp met een omgerekende kans van één op 10.000, in percentages is dat 0,01 procent. Een ongeloof geluk dus, maar al helemaal omdat de Papendrechter nog maar één maand meespeelt met de loterij.

Een maand

,,Wat een geluk’’, reageerde hij volgens de BankGiro Loterij, waarvoor ambassadeur Leontine Borsato naar Papendrecht kwam om de cheque uit te reiken. ,,Ik speel pas één maand mee en val nu al in de prijzen. Ik werk, studeer en heb veel hobby’s dus dit geldbedrag komt zeker goed van pas. Ik wil er in ieder geval een mooie reis van maken.’’

Halverwege vorig jaar won een onderwijzeres in Dordrecht ook al 100.000 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht