Volledig scherm
PREMIUM
René de Boer (boven) is een van de Papendrechtse jongeren die vinden dat er te weinig voorzieningen zijn voor zijn generatie. Samen met andere studenten presenteerde hij een plan om dat te veranderen aan het voltallige college (links). © Richard van Hoek

Papendrechts college luistert naar klacht jongeren: ‘Hier is niets te doen’

Niet praten óver jongeren, maar mét hen. Met de PvdA Papendrecht als aanjager vertelden jongeren het voltallige college van b en w deze week wat hun generatie nu echt mist in de gemeente. En dat is nogal wat.

Zeventig eerstejaarsstudenten van de mbo-opleiding bedrijfskunde op het Da Vinci College werden door de lokale PvdA-fractie aan het werk gezet. Ze onderzochten wat Papendrechtse jongeren werkelijk bezighoudt en brachten in kaart wat ze precies nodig hebben in hun leefomgeving. ,,Het coalitieakkoord staat vol vaagheid, het ontbreekt aan plannen. Er wordt wel gezegd dat de gemeente met jongeren in contact wil komen, maar daar wordt weinig aan gedaan. Daarom pakken wij het nu zelf op deze manier op'', aldus PvdA-er Henk Mooij. Woensdag presenteerde een deel van de leerlingen hun resultaten ten overstaan van het voltallige college van b en w en een aantal geïnteresseerde gemeenteraadsleden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht