Volledig scherm
Meriska van Hof en Richard Koekkoek met de door hen ontworpen zegels. © Victor van Breukelen

Papendrechts echtpaar verandert ‘Meisjes van Vermeer’ in postzegels

Het Papendrechtse echtpaar Richard Koekkoek (54) en Meriska van Hof (46) heeft eigen decemberzegels ontworpen, naar ‘Meisjes van Vermeer’.

Volledig scherm
Een van de postzegels © Website Meriska van Hof

Meriska tekende en schilderde de afbeeldingen van de 'Meisjes van Vermeer', partner Richard ontwierp er postzegels van. ,,We hebben altijd een zwak gehad voor de werken van de Delftse schilder Johannes Vermeer. Mijn vrouw, die schildert sinds haar zeventiende, is zelf met de 'Meisjes van Vermeer' aan de slag gegaan. Wel op haar eigen manier. Hiervoor heeft ze gebruikgemaakt van potlood, pastel en acrylverf”, zegt Koekkoek.

Koekkoek ziet graag dat de kunst van zijn vrouw wordt 'toegepast'. ,,Een tentoonstelling is ook leuk, maar kunst die gebruikt kan worden is dynamischer. Daar heb je ook echt wat aan." Het stel liet wel eens een kaars of mok bedrukken, maar nooit eerder postzegels. ,,Dat was een vrij spontane beslissing. Vonden we gewoon heel leuk om te doen.”

Wie zijn kerstkaart wil aankleden met een unieke decemberzegel, kan een velletje bestellen bij het echtpaar via de website van Meriska van Hof.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht