Volledig scherm
Marja Scholtes met haar niet passende kunstgebit. Ze voelt zich niet se­rieus genomen door haar zorgverzekeraar FBTO. 'Ik word al zo lang van het kastje naar de muur gestuurd.' © Foto Richard van Hoek

Papendrechtse al half jaar zonder bovengebit

In de krantDe Papendrechtse Marja Scholtes is ten einde raad. Op 5 mei liet zij haar verrotte bovengebit trekken, maar ze heeft er nog altijd geen passende neptanden voor terug. De tandarts, verzekeraar FBTO en een gespecialiseerde kliniek wijzen vooral naar elkaar en weigeren op te draaien voor de kosten.

Ze lijkt de schaamte inmiddels voorbij. Want terwijl Marja Scholtes (56) vertelt wat voor ellende haar sinds 5 mei is overkomen, ligt haar kunstgebit keurig in een glaasje water op het aanrecht. Zitten blijft hij toch niet.

"Zoals ik ben behandeld: het hoort niet in Nederland. Respectloos, onmenselijk. Ik heb al zolang pijn. Ik ben 10 kilo afgevallen omdat ik niet fatsoenlijk kan eten. Ik slaap slecht, kan niet normaal praten. En wat te denken van mijn sociale leven? Ik werk in een garagebedrijf, onder meer als receptioniste. Nou, dat is niet prettig hoor, met een klapperend gebit mensen ontvangen. Ik ben razend en verdrietig tegelijk."

Lees haar verhaal, zaterdag in AD/De Dordtenaar

In samenwerking met indebuurt Dordrecht