Volledig scherm
De nieuwe coldcasekalender © Politie

Papendrechtse zaak op nieuwe coldcasekalender: ‘Wie heeft deze laffe moord op zijn geweten?’

De moord op Vera van der Lee-van Solt uit Papendrecht staat op de nieuwe coldcasekalender die wordt verspreid in Nederlandse gevangenissen en tbs-klinieken. Op die manier hoopt de politie dat er nieuwe tips binnenkomen die kunnen leiden tot een oplossing van de zaak. 

Omdat verontruste familieleden Vera van der Lee-van Solt eind januari 1991 niet kunnen bereiken, neemt de politie op 29 januari van dat jaar een kijkje in haar woning aan de Henri Polakstraat. Daar vinden ze de Papendrechtse, de weduwe blijkt vermoord. ‘Het lijkt erop dat het huis is doorzocht’, schrijft de politie.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
De 48-jarige Vera van der Lee-van Solt wordt begin 1991 vermoord gevonden in haar eigen woning. © Politie

Ook wordt geschreven dat het slachtoffer alleen woont ten tijde van de moord. Ze heeft volgens de politie zowel privé als zakelijk met ‘nogal wat mannen’ contact. ‘Ze zoeken contact met haar via seksadvertenties. Zij ontvangt hen in haar eigen huis, maar bezoekt de klanten ook wel bij hen thuis.’ 

Bijna dertig jaar later is nog steeds niet bekend waarom de 48-jarige Papendrechtse vermoord is. ‘Wie heeft deze laffe moord op zijn geweten’, is de vraag die wordt gesteld op de kalender. Op de tip die leidt tot een oplossing in deze zaak staat een beloning van 15.000 euro. 

52 zaken

Het is het vierde jaar op rij dat de kalender wordt verspreid onder gevangenen. Voor het eerst gebeurt dat ook in alle tbs-klinieken in Nederland. 

In totaal 52 zaken worden door het jaar heen uitgelicht. In 2019 kreeg de politie 202 tips die direct te linken zijn aan de coldcasekalender. Twee zaken zijn uiteindelijk heropend. ‘Hoewel nog geen zaak aanwijsbaar door de coldcasekalender is opgelost, zorgt de kalender elk jaar voor nieuwe informatie’, aldus de politie.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen