De aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad zorgde ervoor dat het nieuwbouwproject Nuova Venezia in Nieuw-Lekkerland werd stilgelegd. De 'bouwstop' is nu opgeheven.
Volledig scherm
De aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad zorgde ervoor dat het nieuwbouwproject Nuova Venezia in Nieuw-Lekkerland werd stilgelegd. De 'bouwstop' is nu opgeheven. © ANP

Pas op voor padden! Schermen en ‘vangemmers’ voor diertjes op bouwplaats

Bouwers die in Nieuw-Lekkerland werken aan de nieuwbouwwijk Nuova Venezia, moeten daarbij rekening houden met  de aanwezigheid van padden op het bouwterrein. Met schermen en emmers worden de beschermde diertjes gevangen. ,,En vervolgens uitgezet in een paddenpoel.”

  1. Supporter EBOH onwel, duel bij Papendrecht gestaakt: ‘Sommige jongens zaten met tranen in de ogen’

    Supporter EBOH onwel, duel bij Papen­drecht gestaakt: ‘Sommige jongens zaten met tranen in de ogen’

    De ontmoeting tussen Papendrecht en EBOH in de tweede klasse H duurde zaterdag slechts 45 minuten. Nadat een trouwe supporter van de bezoekers onwel was geworden en er ampel beraad was geweest tussen spelers, staf en bestuur, besloten de Dordtenaren niet meer terug te keren op het veld. Het duel, dat voortijdig eindigde bij een 2-1 stand, zal op een nader te bepalen moment worden uitgespeeld.
    Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht