Volledig scherm
PREMIUM
Fred Loos bij Kijfhoek. © Victor van Breukelen

Pas volgend jaar een besluit over veilig Kijfhoek is een bittere pil voor Fred Loos

VIZIER OPHet jaar 2018 loopt ten einde. De redactie belicht nogmaals zaken die de afgelopen twaalf maanden in het nieuws kwamen. Vandaag oktober: Pas volgend jaar valt er een besluit over een veiliger Kijfhoek, werd in oktober bekend. Tot afgrijzen van de Zwijndrechtse politicus Fred Loos, aanvoerder van de grootste partij Algemeen Belang Zwijndrecht. Na een zomer met vier incidenten hoopte hij op doorpakken.

Volledig scherm
Pagina 3 van De Dordtenaar van vrijdag 12 oktober © AD

Soms hoort hij de treinen thuis, als er weer eens eentje op een overgang is blijven staan op het grootste rangeerterrein van Nederland, het enige waar wagons gesorteerd worden door ze automatisch van een heuvel te laten rollen. ,,Dan hoor ik dat gerinkel in de woonkamer. Niet erg hoor, maar een beetje,'' vertelt Fred Loos. Het Zwijndrechtse raadslid woont in Heer Oudelands Ambacht vlak achter Kijfhoek en is, net als zoveel andere inwoners van Zwijndrecht, gewend aan de treinen.

Hij ging er in 1990 wonen, als Rotterdammer met een gezinnetje op komst. Zwijndrecht leek hem dé plek om zijn gezin rust te geven. Groen, veilig en toch dicht bij de grote stad. ,,Ik keek toen helemaal niet naar de gevaarlijke plekken in de buurt van onze nieuwe woning. Kijfhoek was er al, maar er werd in Zwijndrecht weinig over gesproken.''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht