Paul maakt indrukwekkende video van Dordrecht in coronatijden: ‘Dordt wil.. Maar Dordt kan niet’

Een eiland met lege straten. Een eiland met volle huizen. Waar de vogels het geluid maken. Waar je de wind hoort suizen. Het zijn de treffende woorden waarmee Paul Heijligers zijn videobeelden omlijst van Dordrecht in coronatijden. Het eindresultaat is indrukwekkend.

De beelden van een uitgestorven Scheffersplein, een verlaten Statenplein en een leeg Bagijnhof zijn bijna surrealistisch. Met zijn gedicht Samen zijn we één raakt hij de essentie van de situatie waarin Dordrecht zich begeeft. Dordt wil.. Maar Dordt kan niet. Dordt wacht.. Maar Dordt mag niet.

Met de laatste regels van zijn stukje poëzie steekt hij alle Dordtenaren een hart onder de riem: We zitten bij elkaar. Of we zitten alleen. 120.000 individuen. Maar samen. Samen zijn wij één.

Screenshot uit de video 'Samen zijn we één' van Paul Heijligers. Een video over Dordrecht in tijdens van de coronacrisis.
Volledig scherm
Screenshot uit de video 'Samen zijn we één' van Paul Heijligers. Een video over Dordrecht in tijdens van de coronacrisis. © Paul Heijligers

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht