Volledig scherm
PREMIUM
Paul Pluijmert. © Peter van der Waal

‘Paul Pluijmert was de absolute koning van de derde helft’

De doodgestoken Dordtenaar Paul Pluijmert (23) laat een gat achter bij de Dordtse voetbalclub DFC. Na een uitstapje in de jeugd naar Oranje Wit kwam hij snel weer terug naar zijn oude liefde, waar de linksback al jaren vaste keus is in het eerste elftal. De familie stond iedere wedstrijd ‘klem’ langs de lijn om de verrichtingen van Paul te bekijken. ,,Hij was altijd bloedfanatiek, maar hij was ook de absolute koning van de derde helft.’’

Wie Paul Pluijmert zegt, zegt gezelligheid. De Dordtenaar die in de nacht van zaterdag werd doodgestoken in het uitgaanscentrum van Breda, was na een wedstrijd altijd van de partij in de kantine om een biertje te drinken met zijn maten. Om na te praten over een gewonnen of verloren wedstrijd en terug te kijken op zijn eigen prestatie. Ook als die niet goed was.

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht