Volledig scherm
Het EK Shorttrack op de ijsbaan in de Sportboulevard. © Thymen Stolk

Per jaar vier ton extra voor onderhoud Sportboulevard Dordrecht

Dordrecht moet de knip nog meer trekken voor de Sportboulevard. Er moet ieder jaar vier ton extra gestoken worden in onderhoud voor het sportcomplex langs de N3. Voortaan is de stad er bijna een miljoen per jaar aan kwijt.

Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van de stad: ,,Het extra geld is een onontkoombaar knelpunt’’, melden ze. De afgelopen jaren is gebleken dat de 557.000 euro per jaar in de begroting niet genoeg is. Met vier ton extra zou dat wel moeten lukken, zo is de verwachting.

Na de opening van de het complex (ijsbaan, zwembad, turnzaal, sporthal en horeca) in 2009 is in de praktijk bovendien gebleken dat niet altijd even duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is: exploitant Optisport of de gemeente Dordrecht.

Quote

Dit wordt gepresen­teerd als een rekening die onafwend­baar is, maar bij ons gaan alle alarmbel­len rinkelen.

Karin Castelijn, D66

Dat werd bij de start destijds niet duidelijk afgebakend, maar daarover moeten als het aan b en w ligt nieuwe, sluitende afspraken gemaakt worden. Daarom moet het contract met exploitant Optisport aangepast worden voor de resterende periode tot 2030.

Lijst

De afgelopen periode zijn alle gebreken van het gebouw in kaart gebracht en dat heeft geleid tot een lange waslijst van zaken die hoognodig die aangepakt moeten worden. Dat varieert van scheuren in de gevel tot loslatende tegels en van beschadigde kozijnen tot corrosievlekken op de beweegbare zwembadbodem.

Verwacht wordt dat de onderhoudskosten na 2030 nog verder oplopen, waarschuwen b en w. Immers: hoe ouder een gebouw, hoe meer gebreken. Op dat moment wordt ook bekeken of doorgegaan wordt met de huidige manier van exploitatie door een externe partij.

Lekkage

Na de ingebruikname van het gebouw kwamen gaandeweg meer gebreken aan het licht, die uiteindelijk voor 1,6 miljoen euro verholpen werden. Ook was er een lekkage in het zwembad.

Gemeenteraadslid Karin Castelijn (D66) is kritisch. ,,Dit wordt gepresenteerd als een rekening die onafwendbaar is, maar bij ons gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit lijkt veel op het dossier Energiehuis, waar ook steeds geld bij moest. Dit is geen kattenpis. We hebben wel wat vragen voor de wethouder.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen