Volledig scherm
Chris Beuk: ,,Deze poule is wel erg extreem.'' © Richard van Hoek Fotografie

PKC en DeetosSnel niet bij elkaar; Movado moet kilometers maken

PKC/SWKGroep en DeetosSnel zullen elkaar tijdens het komende veldkorfbalseizoen niet treffen. De beide ereklassers zijn van elkaar gescheiden bij de indeling voor de jaargang 2019-2020: PKC treft zaalkampioen Fortuna, DeetosSnel ontmoet veldtitelhouder DOS'46.

De vier regionale overgangsklassers HKC, GKV/Enomics, Vriendenschaar en Oranje Wit zijn over drie poules verdeeld. De Dordtse eersteklasser Movado heeft de grootste reden tot klagen: de promovendus zal flink wat kilometers moeten maken met opponenten uit de provincies Groningen (Opende), Friesland (Britsum, Oudega en Rottevalle), Drenthe (Ruinerwold) en Overijssel (Almelo en Hardenberg). 

,,We zijn nog steeds een zondagvereniging en dat aantal wordt in Nederland steeds kleiner, waardoor we uiteindelijk in deze eerste klasse A met vooral noordelijke ploegen terecht zijn gekomen’’, stipt Chris Beuk, lid van de technische commissie en betrokken bij het wel en wee van de selectie, aan. 

Quote

Als zaterdag­club is het ook nog mogelijk om niet alleen tegenstan­ders uit de buurt te treffen, maar deze poule is wel erg extreem

Chris Beuk (Movado)

,,Niet alleen door deze indeling wordt de discussie om in de toekomst als zaterdagvereniging door het leven te gaan verder gevoed. Daarover zal de komende periode in samenspraak met de leden een beslissing worden genomen worden. Als zaterdagclub is het ook nog mogelijk om niet alleen tegenstanders uit de buurt te treffen, maar deze poule is wel erg extreem.’’

Beuk komt door de indeling zelf niet in een lastig parket. ,,Na de degradatie van HKV/Ons Eibernest naar de eerste klasse was Movado een mogelijke tegenstander. Tot die confrontatie komt het niet.’’

De indelingen:

Ereklasse A: AW.DTV, Blauw Wit, Fortuna/DeltaLogistiek, KCC, LDODK/Rinsma Fashion, PKC/SWKGroep.

Ereklasse B: DeetosSnel, DOS'46, DVO/Accountor, KZ/Thermo4U, TOP (A), TOP/SolarCompleet.

Hoofdklasse B: Avanti/Flexicom, Dalto/Klaverblad Verzekeringen, DSC, Fiks, Groen Geel/IJskoud de Beste, SKF, Sporting Delta, Swift (M).

Overgangsklasse B: Antilopen/Lancyr Deelen, ASVD, Dindoa, DOS (W), DOS Kampen/Veltman, HKC, Tweemaal Zes, Wit Blauw/Green Organics.

Overgangsklasse C: BEP, GKV/Enomics, KVS/Maritiem, Nieuwerkerk, OVVO/De Kroon, Unitas/Perspectief, Velocitas, Vriendenschaar.

Overgangsklasse D: Excelsior (D), KVA, ONDO (M), Oranje Wit, Pernix, SDO/BlijWerkt, Valto, VEO.

Eerste klasse A: AKC (Al), CSL, Juventa, KIOS, Movado, OKO/BIES, Quick'21/Vlug en Vaardig, Wêz Handich/DOW.

Eerste klasse F: Albatros, Fortis, KCR, Kinderdijk, KOAG, Maassluis, Merwede/Multiplaat, RWA.

Tweede klasse H: ACKC, Atlas, DVS'69, Erasmus, Keep Fit'70, Korbatjo, TOGO, Vriendenschaar (B).

Derde klasse G: ADO, Conventus, DSO (K), Gemini, Nexus, NIO, OZC, Ventura Sport.

Derde klasse I: Aurora, HBC, NKV, Ready'60, Sporting West, Thor (R), Triade, Zaandam Zuid.

Volledig scherm
GKV/Enomics uit Gorinchem (in het oranje) en Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam (in het groen) treffen elkaar dit seizoen op het veld. © Ricardo Smit

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht