Volledig scherm
© Peter Verheijen

PKC-speelster Suzanne Struik scoort tegen LDODK zeven keer in één helft

SportEen week na de bijna-zeperd bij gedoodverfd degradatiekandidaat KCC bewees PKC/ SWKGroep tegen LDODK dat als alles op z'n plek valt er weinig bestand is tegen de Papendrechtse dadendrang. Bij de overrompeling van de Friezen (29-20) was een hoofdrol weggelegd voor Suzanne Struik.

Zeven treffers in 25 minuten, tegen een schotpercentage van 47 procent. Was getekend: recordinternational Suzanne Struik, weliswaar gestopt als Oranje-speelster maar voor haar ploeg PKC nog van grote waarde. Met een bijna perfecte 'performance' in de eerste helft nam de 31-jarige korfbalster haar ploeg mede bij de hand in de topper tegen LDODK/Rinsma Modeplein dat volmaakt kansloos was in de Papendrechtse Oostpolder.

Quote

Een schotper­cen­ta­ge van 47 procent, dat zal niet vaak zijn voorgeko­men

Suzanne Struik

Blamage

Volledig scherm
Arjen van Houwelingen, vakgenoot van Suzanne Struik, toont de overmacht van PKC. © Richard van Hoek Fotografie

Struiks septet bleef na rust zonder aanvulling, maar dat haalde geenszins de glans af van het puike optreden van de geboren Gorcumse én haar ploeggenoten, die revanche op zichzelf namen voor de collectief slappe vertoning van een week eerder in Capelle aan den IJssel, waar nipt een blamage was vermeden. ,,Of de score van zeven doelpunten in één helft een persoonlijk record is? Dat weet ik zelf niet eens. Het is geen totaalrecord, want ik heb enkele keren tien keer in één duel gescoord. Maar 47 procent, dat zal niet vaak zijn voorgekomen.‘’

De persoonlijke doelpuntenexplosie van Struik is in haar huidige rol bij PKC opmerkelijk. In een vak met Richard Kunst, Arjen van Houwelingen en Mabel Havelaar is zij over het algemeen de verbindingsspeelster, degene die nuttig werk verricht en de anderen laat excelleren. ,,Maar in de eerste helft tegen LDODK pakte het zodanig uit dat Richard zich voor Arjen en mij kon wegcijferen. En het draaide natuurlijk ook erg lekker. Of er ook een stukje geldingsdrang bij zat voor mezelf, omdat ik tegen international Marjolijn Kroon speelde? Nee, niet meer dan anders. Als ik speel, wil ik alles eruit halen.''

Drastisch

Die drive is in het voor Struik opmerkelijke jaar 2018 niet minder geworden. ,,Hoewel het natuurlijk wel het jaar is geworden waarin ik een tijdperk in mijn leven heb afgesloten door te stoppen als international. Daarna ben ik meteen fulltime gaan werken, dus dat is een drastische verandering geweest. Maar ik voel me er goed bij.''

Zoals PKC zich afgelopen zaterdag tegen de Friese ploeg, die toch tot het rijtje play-offgegadigden hoort, sowieso als team ook erg goed voelde. Halverwege, bij de 18-12 voorsprong, waren al dertien doelpunten uit vrouwenhanden vertrokken en speelde ook Nadhie den Dunnen een prima partij. Uiteindelijk namen de vrouwen met zestien treffers het leeuwendeel voor hun rekening. ,,Vrouwen kunnen écht het onderscheid maken'', stelde trainer Daniël Hulzebosch, die Maaike Steenbergen naar het tweede team heeft verwezen, met genoegen vast. Het zou wel eens een sterk wapen kunnen zijn in de titeljacht, die in 2019 voortduurt.

Scores PKC/SWKGroep

Suzanne Struik (7x), Richard Kunst (5x), Arjen van Houwelingen (4x), Nadhie den Dunnen (4x), Sanne van der Werff (3x), Laurens Leeuwenhoek (2x), Olav van Wijngaarden (2x), en Mabel Havelaar (2x)

Scores LDODK/Rinsma Modeplein

André Zwart (4x), Marjolijn Kroon (4x), Femke Faber (3x), Tim Flokstra (3x), Diana van der Vorst (2x), Friso Boode (2x), Erwin Zwart en Jurjen Bosma.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht