Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Plassen op politiestoel onbestraft, maar wel cel voor dakloze Dordtse

Een dakloze vrouw uit Dordrecht hoeft van de rechter de reinigingskosten van een stoel, waarop zij zou hebben geürineerd na haar aanhouding, niet te betalen.

Voor het schoonmaken van het zitmeubilair eiste de politie onlangs 116 euro. De rechter vindt niet bewezen dat de vrouw de arrestantenstoel bevuilde of dat zij het opzettelijk deed. Een arrestantenbegeleider, die vorig jaar is bedreigd en uitgescholden door de Dordtse, krijgt wel 160 euro smartengeld.

Dat bleek donderdag in de Rotterdamse rechtbank, waar de 49-jarige vrouw terechtstond. Ze zorgt al geruime tijd voor een groot aantal meldingen van overlast in Dordt door ruzie, dreigementen, schreeuwen en rondhangen op straat onder invloed van alcohol en drugs.

Mishandeling 

De met psychoses kampende dakloze kreeg onder meer voor het stelen van spullen bij Albert Heijn, doodsbedreigingen aan het adres van de politie en de mishandeling van een moeder in bijzijn van haar kind donderdag de geëiste celstraf van 150 dagen opgelegd. Daarnaast wordt een eerder voorwaardelijke cel van een maand ten uitvoer gebracht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht