Politie deelde 1926 coronaboetes uit in de regio; kijk hier hoeveel dat er zijn in jouw gemeente
Sinds de invoering van de coronamaatregelen heeft de politie in de Drechtsteden 1926 inwoners beboet. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Nog eens 1872 keer deelden de agenten een waarschuwing uit.
De meeste bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet voldoende afstand houden en het overtreden van de avondklok zonder een geldige reden. In heel Nederland schreef de politie bijna 113.000 ‘coronaboetes’ uit.
Dordrecht is in de Drechtsteden de onbetwiste koploper als het gaat om aantal boetes. Inwoners van de stad werden 941 keer bekeurd. Relatief gezien betekent dat aantal dat acht op de duizend Dordtenaren een bekeuring heeft ontvangen tussen 16 maart 2020 en 4 april dit jaar. De politie gaf ook 717 waarschuwingen aan Dordtenaren. Het percentage coronaboetes in Dordrecht ligt daarmee aanzienlijk lager dan in ‘buursteden’ Utrecht (bijna 13 op de duizend, met een totaal van 4596 bekeuringen) en Rotterdam (14 op de duizend, totaal 9180 boetes).
Van de gemeenten in de Drechtsteden springt ook Molenlanden er qua boetes uit. De politie schreef er in het afgelopen jaar 275 uit, bij nog eens 129 personen bleef het bij een waarschuwing. Waarschuwen deed de politie vooral in Hardinxveld-Giessendam, waar 335 inwoners na een overtreding met de schrik vrijkwamen. Ook in Papendrecht (226 waarschuwingen) en Zwijndrecht (202) gebeurde dat vrij vaak.
Stad versus platteland
Volgens de politie is het niet onlogisch dat in de grotere steden meer beboet is dan op het platteland. ,,In grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.” En dat verhoogt de pakkans, zo luidt de uitleg.
In de Drechtsteden zijn de inwoners van Alblasserdam het ‘meest braaf’. De politie deelde er in een jaar tijd 82 bekeuringen uit en gaf 92 mensen een waarschuwing.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kolff over ‘paardenmiddel’ avondklok: ‘Schaal nu niet te snel af’
Wouter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, is er geen voorstander van de avondklok vanaf 10 februari af te schaffen. Hij wil waken voor een ‘knipperlichtsituatie’. ,,Geef de wetenschap de ruimte om het effect te kunnen zien.’’ -
PREMIUM
Vaccineren kwetsbare patiënten in ASz van start
Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht begint vandaag met het vaccineren van 1.300 kwetsbare patiënten. Het gaat voor het overgrote deel om mensen van wie het afweersysteem niet goed werkt en dialyserende nierpatiënten. -
Burgemeester sluit drugspand voor drie maanden
Burgemeester Theo Segers van Molenlanden wil een woning aan de Irenestraat in Groot-Ammers drie maanden sluiten, omdat daar eind vorige maand spullen zijn gevonden om drugs te telen en/of produceren. -
PREMIUM
Ronald Ouwens moet bij Heerjansdam ballen in het net jassen: ‘Vertrouwen in mij uitgesproken’
Van Ronald Ouwens worden komend seizoen de nodige doelpunten verwacht. De 29-jarige aanvaller leek vorig jaar het voetballen op niveau bij Heerjansdam vaarwel te hebben gezegd, maar keert na een jaartje in een vriendenteam bij RVVH terug op een hoger platform. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.
-
PREMIUM
Rijk en provincies willen wildzwemmen aan banden leggen of veiliger maken, maar dat kost veel tijd
-
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing.